Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

Notícies de Nord-oriental

Campanya dret a vot persones residents

La CUP ha anunciat que traslladarà a la Diputació de Girona el debat que permeti garantir el dret a vot de totes les persones immigrades residents a comarques gironines. La formació, que presentarà una moció en aquest sentit al pròxim ple de la Diputació de la setmana que ve, reclama la implicació de l’ens supramunicipal per aconseguir que qualsevol persona que resideixi a un municipi de comarques gironines,  tingui garantit el seu dret a vot.

Transparencia Diputació Girona CUP

La Candidatura d’Unitat Popular ha alertat sobre les dificultats que s’està trobant durant els últims mesos a l’hora d’accedir a determinada informació pública de la Diputació de Girona. A la vegada, ha lamentat el risc que aquesta situació recuperi velles pràctiques de la institució i signifiqui una involució global en matèria de transparència. 

Pere Vila i Miquel Noguer Diputació de Girona

La CUP ha fet una crida per aprofitar el relleu al capdavant de la Diputació de Girona per replantejar els imports que anualment es destinen als partits polítics de la institució. Segons la formació, el canvi de presidència i la conseqüent aprovació d’un nou cartipàs ha de ser una bona oportunitat per revisar “a la baixa” unes partides que ha qualificat de “sobredimensionades”.

La CUP ha fet pública la seva oposició al desenvolupament urbanístic de la cala d’Aiguafreda, al terme municipal de Begur i ha anunciat el seu suport a la plataforma ciutadana ‘Salvem la cala d’Aiguafreda’. L’entorn de la cala d’Aiguafreda és una de les darreres àrees relativament verges que resten a la costa begurenca, i l’operació preveu construir en 70 hectàrees més de 400 habitatges de segona residència i tres nous hotels.

CUP Ple Diputació Girona

La CUP ha fet balanç de la feina feta durant els seus tres primers anys a la Diputació de Girona i ha volgut posar en valor la seva activitat al llarg de l’actual legislatura.


La formació, que només disposa d’un dels vint-i-set diputats que composen la Diputació de Girona, protagonitza 8 de cada 10 intervencions de la oposició durant els plens de la corporació, el que erigeix la CUP com el partit més actiu dins la institució supramunicipal.

Moció CUP contra pisos turístics diputació de Girona

La Candidatura d’Unitat Popular ha fet públic la seva intenció d’impulsar un registre d’habitatges d’ús turístic a nivell de comarques gironines. La iniciativa, que prendrà forma de moció i serà debatuda al pròxim ple de la Diputació de Girona del mes de juny, persegueix l’objectiu de disposar d’una radiografia actualitzada del nombre total d’habitatges que operen a tots els municipis de la demarcació. 

Roda de premsa CUP Diputació transparència
La CUP de la Diputació de Girona ha fet oficial la seva voluntat de plantejar un seguit de mesures a favor de la transparència, el bon govern i per a la correcta utilització dels recursos públics. 
 


La CUP ha anunciat la voluntat d’involucrar la Diputació de Girona per promoure una reforma del codi penal  “en clau feminista” que superi l’actual sistema judicial espanyol heteropatriarcal. 

La Fiscalia de Girona investiga l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra «la nación española y al Cuerpo de la Guardia Civil» per la denúncia pública que va fer als mitjans de comunicació d'una punxada massiva de rodes de cotxes el passat octubre.

Festivals Diputació de Girona CUP


La CUP ha fet una crida a  la «democratització» del model cultural de la Diputació de Girona i ha reclamat que cal fer un replantejament «urgent» que defugi de l’actual model basat en el “repartiment de diners” de manera directa. 

Pàgines