Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

Notícies de Nord-oriental

Des del 16 de setembre és a consulta pública la memòria per a la redacció del PMUS-SGI a la web de participació de l’Ajuntament de Girona. L’Ajuntament de Girona, actuant per delegació dels ajuntaments que participen en aquest projecte, porta a terme, abans de redactar el PMUS-SGI aquesta consulta pública per demanar l'opinió a la ciutadania i a les entitats interessades.

Avui, dilluns 31 de maig, coincidint amb el dia en que s’ha fet pública la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna a dos anys a un agent dels Mossos d’Esquadra per l’agressió l’any 2016 a un periodista de La Directa a qui li va trencar el dit,  el diputat de la CUP al Parlament de Catalunya en Dani Cornellà ha testificat als Jutjats de Girona en qualitat de perjudicat per la denúncia que va presentar contra els Mossos també per una agressió soferta.

La diputada Montserrat Vinyets anuncia que entraran una pregunta al Parlament perquè el govern català especifiqui el calendari, el projecte i el pressupost del Trueta amb l'objectiu que les obres comencin el més aviat possible.

El diputat Dani Cornellà ha visitat Celrà, Llagostera i Bescanó, els tres municipis de la comarca del Gironès on la CUP governa, en el marc de la ronda de trobades dels diputats amb els governs municipals cupaires de la demarcació que s’estendrà durant en les properes setmanes. L’objectiu d’aquestes trobades és conèixer les diferents realitats locals i les inquietuds i demandes del territori, així com crear sinèrgies entre la feina dels ajuntaments i la tasca al Parlament.

Aquest diumenge 9 de maig, els cupaires han convocat una concentració dins el marc de la campanya “Sí a les renovables, salvem el territori!” recentment presentada.

El ple de març va arribar a finals de mes, després de una colla de dies en què tothom s’ha dedicat a recordar les discriminacions contra les dones existents encara arreu i a llençar proclames per acabar amb elles, també la Dip

 

Si podem afirmar que l’any 2020 no ha estat un bon any, crec que podem dir que a la Diputació tampoc va acabar bé. Fa no gaire aprovàvem uns pressupostos continuistes on l’entrada a govern d’ERC d’aquest mandat seguia sense comportar canvis importants ni eren capaços d’entendre les necessitats del moment i apostar de debò per la política social, l’habitatge o un model econòmic que posi la vida al centre.

Dimarts vam encadenar dos plens: l’ordinari i l’extraordinari. Vam començar a les 12h i vam acabar passades les 16h, esgotador. Tot i que una servidora està acostumada als plens eterns de l’Ajuntament de Girona, he de dir que la solitud i el terreny hostil en què et fan sentir a la Diputació ho fa tot més dur. Tanmateix, ahir com a mínim en vam sortir amb alguna victòria i satisfacció: l’aprovació de la nostra moció a favor del producte de proximitat.

El govern de la Diputació de Girona porta al ple del pròxim 24 de novembre l’aprovació dels pressupostos per al 2021, que segons la CUP, no estan a l’alçada del moment actual.

Pàgines