Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP trasllada a la Diputació la petició de dret a vot per a persones immigrades

La formació denuncia que unes 85.000 persones residents a comarques gironines no podran votar a les pròximes eleccions per motius de nacionalitat

Campanya dret a vot persones residents

La CUP ha anunciat que traslladarà a la Diputació de Girona el debat que permeti garantir el dret a vot de totes les persones immigrades residents a comarques gironines. La formació, que presentarà una moció en aquest sentit al pròxim ple de la Diputació de la setmana que ve, reclama la implicació de l’ens supramunicipal per aconseguir que qualsevol persona que resideixi a un municipi de comarques gironines,  tingui garantit el seu dret a vot.

La CUP ha lamentat que a ple 2018, encara es continuï negant el dret a vot a bona part de la ciutadania per raó de nacionalitat. Segons la CUP, no es pot permetre que bona part de gironins i gironines no puguin escollir els i les seves representants a les eleccions municipals, tot i portar en la majoria dels casos molts anys residint i treballant als nostres municipis i haver establert les seves vides aquí.

Segons els càlculs de la formació, al voltant de 85.000 persones no podran votar a les pròximes eleccions municipals per motius de nacionalitat, el fet que s’hi suma que milers de persones més es poden quedar sense dret a vot com a conseqüència de la complexitat dels tràmits administratius que requereixen aquests casos.

La formació independentista ha reclamat que la Diputació s’impliqui “de manera activa” en el reconeixement del dret a vot per a tots els gironins i gironines, independentment del seu lloc de naixement. A la vegada, ha proposat que la Diputació assessori als Ajuntaments de comarques gironines per tal que realitzin campanyes informatives que facilitin els tràmits administratius per aquelles persones que gaudeixen del dret a vot gràcies als tractats de reciprocitat.

El Diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha criticat que «la legislació espanyola limiti enormement la participació política de les persones estrangeres», i ha reclamat que «a la República Catalana, els drets de ciutadania s’han obtenir per la residència de les persones i no només a la nacionalitat».

La proposta de la CUP sorgeix després que diferents assemblees de la formació hagi presentat iniciatives similars a la resta de consistoris de comarques gironines en el marc de la campanya nacional #municipisantiracistes.

Salellas: "A la República, els drets s'han d'obtenir per residència i no només per nacionalitat"