Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP reclama un ordenament jurídic propi que superi la sentència de “la manada”

La formació demana la implicació de la Diputació per elaborar un nou codi penal en clau feminista 


La CUP ha anunciat la voluntat d’involucrar la Diputació de Girona per promoure una reforma del codi penal  “en clau feminista” que superi l’actual sistema judicial espanyol heteropatriarcal. 


La iniciativa, que prendrà forma de moció al pròxim ple de la Diputació de Girona del mes de maig, rebutja la sentència de “la manada” al considerar-la «una vergonya» que intenta minimitzar «el que va ser una violació grupal». A la vegada, la moció pretén instar al Parlament de Catalunya que impulsi urgentment un ordenament jurídic propi redactat des d’una perspectiva feminista. 


Seguint l’esperit del 8 de març, la moció de la CUP fa una crida a l’autoorganització feminista per superar un sistema judicial «que ataca a les dones enlloc de protegir-les» i recorda la moció aprovada fa un any a instàncies de la CUP que reclamava la participació de la Diputació en la promoció i difusió de campanyes per evitar l’assetjament sexual a festes majors i altres espais públics d’oci. 


Per Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, la resolució judicial «és un despropòsit que afavoreix la impunitat de les agressions masclistes». Segons Salellas, «qualsevol acte sexual sense consentiment és una violació, i així ha de constar a les lleis». 

 

Lluc Salellas: "Qualsevol acte sexual sense consentiment és una violació"