Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP reclama la implicació de la Diputació per resoldre els casos de joves desemparats

La formació proposa la creació d’una borsa d’habitatges que cobreixi les necessitats habitacionals d’urgència dels joves extutelats

La CUP ha demanat a la Diputació de Girona que s’impliqui activament per pal·liar la situació que viuen desenes de joves extutelats per la DGAIA a comarques gironines, que passen a viure al carrer un cop compleixen la majoria  d’edat.

Segons la formació, que presentarà un document en forma de moció al ple de la Diputació del mes de febrer, ha reclamat la intervenció de les administracions públiques per poder ajudar a aquells joves que els manquen els recursos necessaris per poder-se valdre per si sols.  

Entre les mesures que proposa la CUP, hi ha la creació d’una borsa d’habitatges per acollir de manera urgent els joves que viuen al carrer, i prestar assessorament tècnic als ajuntaments per fer front a la situació. La formació també ha reclamant que l’ens provincial s’integri  de manera activa a la Taula d’Atenció Integral dels Menors Estrangers Sense Referents Familiars.  

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha declarat que “és un deure de totes les administracions garantir una vida digna a tots els ciutadans que viuen als nostres municipis”. Salellas ha afegit que “no podem deixar aquest joves desemparats: és obligació de tots fer tot el possible perquè s’integrin socialment i laboralment”.

Urgeix la creació d’una borsa d’habitatges per acollir de manera urgent els joves que viuen al carrer