Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP reclama a la Diputació que es posicioni en contra del MidCat

La formació presentarà una moció al ple de gener per aconseguir que s'eviti el pas del gasoducte pels municipis de comarques gironines

 

La CUP contra la construcció del MidCat al seu pas per comarques gironines

La CUP de la Diputació de Girona ha fet oficial la seva voluntat de presentar una moció contra el MidCat, el projecte de gasoducte que ha de creuar els municipis de les comarques gironines per connectar la península ibèrica i l'Estat francès. 

La formació s'oposa a la construcció del gasoducte tant per l'elevat impacte ecològic que pot tenir una obra d'aquesta magnitud, com per l'efecte negatiu que podria tenir aquesta infraestructura per a diferents sectors de l'economia de comarques gironines, com l'agricultura o la ramaderia. A la vegada, la formació ha volgut qualificar com a "obsolet" el model energètic bastant en energies fòssils, i ha reclamat més polítiques i recursos per promocionar les energies renovables. 

Amb aquesta iniciativa, la CUP s'ha fet seva la crida de la plataforma Stop MidCat, que animava a la ciutadania i a partits polítics a mobilitzar-se contra la construcció del gasoducte i a presentar mocions de rebuig a municipis i diputacions, i ha lamentat que la ciutadania encara no pugui presentar mocions directament al ple de la Diputació. 

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha volgut deixar clar que el projecte de MidCat "és una obra obsoleta que neix amb data de caducitat i no aporta res més que problemes a la ciutadania de comarques de Girona". Segons Salellas, "portem molts anys trinxant el territori, i és responsabilitat de totes aturar aquesta dinàmica autodestructiva".

Salellas: "El MidCat no aporta res més que problemes a la ciutadania de comarques de Girona"