Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP es reivindica com una alternativa a la Diputació tradicional sent el partit més actiu als plens

Des de l'arribada de la formació independentista les sessions han incorporat debat polític i la seva durada s'ha gairebé triplicat  

CUP Ple Diputació Girona

La CUP ha fet balanç de la feina feta durant els seus tres primers anys a la Diputació de Girona i ha volgut posar en valor la seva activitat al llarg de l’actual legislatura.


La formació, que només disposa d’un dels vint-i-set diputats que composen la Diputació de Girona, protagonitza 8 de cada 10 intervencions de la oposició durant els plens de la corporació, el que erigeix la CUP com el partit més actiu dins la institució supramunicipal.


L’anàlisi dels 39 plens de l’actual legislatura constata que la CUP ha intervingut en 433 ocasions, repartides entre 214 intervencions durant els plens, 103 preguntes sobre decrets, i 116 precs i preguntes. Per contra, la resta de formacions de la oposició només han intervingut en 127 intervencions entre totes tres.


Pel que fa a les votacions, la formació independentista ha votat en 140 ocasions de manera diferenciada respecte a l’actual equip de govern. En aquest cas, la CUP s’erigeix com la única formació que practica una política d’oposició al govern del PDeCAT, ja que la resta de formacions només han votat de manera diferenciada en 16 ocasions en total (10 Esquerra i 6 el PSC).


L’activitat de la CUP al ple de la corporació també ha tingut un impacte en la durada dels plens. De fet, si analitzem la durada de les plenàries de l’anterior legislatura i les comparem amb els de l’actual, podem comprovar com l’arribada de la CUP ha comportat un increment del debat polític al sí de la institució. Si a l’anterior legislatura els plens duraven de mitjana uns 38 minuts, actualment, la durada mitjana ja és d’1 hora i 25 minuts.


Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, ha volgut destacar que “vam entrar amb ganes de fer feina, i els fets demostra que estem complint”. A la vegada, Salellas ha afegit que “preocupa la falta d’activitat de la resta de formacions, però a la vegada reforça la nostra idea que cal un replantejament sobre la necessitat de les Diputacions i del paper dels partits polítics en aquestes institucions”.

 

La formació, que només disposa d’un dels vint-i-set diputats, protagonitza 8 de cada 10 intervencions dels plens