Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP alerta d’una involució en matèria de transparència a la Diputació de Girona

La formació independentista denuncia una situació de bloqueig a l’hora d’accedir a determinada informació pública 

Transparencia Diputació Girona CUP

La Candidatura d’Unitat Popular ha alertat sobre les dificultats que s’està trobant durant els últims mesos a l’hora d’accedir a determinada informació pública de la Diputació de Girona. A la vegada, ha lamentat el risc que aquesta situació recuperi velles pràctiques de la institució i signifiqui una involució global en matèria de transparència. 


La CUP ha volgut denunciar que encara no s’hagin fet efectiva les seves sol•licituds per accedir a la documentació sobre els viatges oficials que l’anterior president de la Diputació, Pere Vila, i el seu equip de govern, han realitzat durant el present mandat. 

La formació ha volgut posar de manifest que encara no han rebut resposta a una sol•licitud del mes de març passat sobre un viatge oficial de l’aleshores president de la Diputació, Pere Vila, i l’actual President, Miquel Noguer, van realitzar a Israel. A la vegada, la CUP ha volgut denunciar que la resta de peticions per accedir a informació sobre els viatges oficials han estat ignorades o respostes parcialment, sense poder consultar les factures i justificacions pertinents. 

Pel que fa als viatges institucionals, la formació independentista ha anunciat que aprofitarà el pròxim ple ordinari del mes de setembre per reclamar a l’actual equip de govern que exposi públicament quina és l’acció exterior de la Diputació, per poder valorar la conveniència, o no, de determinats viatges oficials realitzats durant els últims mesos. 

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha lamentat la situació de bloqueig i ha afegit que «esperem rebre la informació aviat i que la Diputació no torni a velles pràctiques opaques que semblaven superades». Sobre els viatges oficials, Salellas ha afegit que «molts viatges oficials ens semblen prescindibles, però només ho podrem saber si s’exposa públicament quin sentit tenen». 

Cal recordar que a inici de l’actual legislatura, la CUP ja va patir un bloqueig d’accés a la informació per part de la Diputació de Girona, que es va negar a facilitar cap tipus d’informació a la formació. La situació es va solucionar després que la GAIP, òrgan de la Generalitat que vetlla per la transparència i l’accés a la informació pública, resolgués a favor de la CUP i obligués a la Diputació a facilitar la informació pertinent. 

 

Salellas: "Esperem que la Diputació no torni a velles pràctiques opaques que semblaven superades"