Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP accelera la campanya del 9N amb la mirada posada en la Diada de Catalunya Nord

Les assemblees locals de la CUP a les comarques gironines viuen els dies previs al 9N amb intensitat. Amb una campanya persistent de propaganda a favor del dret a vot i pel Sí-Sí, la formació es prepara pel que anomena 'desbordament democràtic' del 9N. Militància, càrrecs electes i consistoris governats per la CUP exigiran fins al darrer minut que la Generalitat obeeixi el mandat popular i acabi de desplegar els mecanismes per tal que la votació es desenvolupi amb normalitat, al marge de les ingerències de l'Estat espanyol. Aquesta campanya tindrà el seu punt culminant en els actes de la Diada de Catalunya Nord, aquest dissabte

En primera instància, divendres 7 a les 19h (a la Sala Aragó) la Federació organitza una taula rodona amb el títol 'La reforma territorial. Quina solució per Catalunya Nord?', on hi participaran diferents representants de nacions sense Estat (Christian Troadec, de la Bretanya, Terric Lausa, d'Occitània i Xavi Larralde, del País Basc nord). D'altra banda, dissabte, els i les cupaires de Perpinyà han preparat un acte sota el títol 'Pel dret a decidir-ho tot'. A partir de les 11h del matí, a la plaça dels Peluts, hi tindrà lloc l'acte polític en motiu de la Diada de la Catalunya Nord, que clourà també la campanya del 9N. Hi participaran Xavi Larralde, en nom de Sortu del País Basc, Gabriel Llesta, del Col·lectiu Sense Papers, Gautier Sabrià de la CUP de Perpinyà i el diputat David Fernàndez. A partir de les 16h la CUP, crida a participar de la manifestació unitària convocada per la Federació que sortirà de la plaça Catalunya sota el lema 'Catalunya Nord també és Catalunya'. La diada es clourà amb un concert a la Casa Musical de Perpinyà amb els grups The Terrific Turkeys i Dr. Calypso.

Fins aquell dia, la Territorial Nord-oriental de la CUP anuncia que no cessarà d'encartellar i col·locar pancartes relatives al 9N arreu de les comarques gironines. Els portaveus també participaran en alguns dels darrers actes, com els de la campanya 'Les esquerres pel Sí-Sí' o en d'altres taules rodones o debats locals. L'objectiu de la CUP a les comarques gironines és generar un ambient de 'màxima normalitat democràtica malgrat el veto de l'Estat espanyol', que serveixi per desbordar les urnes el diumenge. La militància cupaire estarà desplegada arreu del territori per facilitar el dret a vot i ajudar, si cal, en la logística dels centres de participació.