Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP promou la redacció de protocols d’actuació contra l’assetjament sexual en espais d’oci

La iniciativa pretén dotar als ajuntaments de les eines suficients per combatre les agressions masclistes en concerts i festes majors

La Candidatura d’Unitat Popular ha fet públic la voluntat de promoure la redacció de protocols d’actuació davant possibles cassos d’assetjament i odi sexual en espais d’oci, com concerts o festes majors. La proposta, que serà presentada en forma de moció al pròxim ple de la Diputació de Girona del mes de maig, reclama la implicació de l’administració pública per dur a terme campanyes específiques de sensibilització, prevenció i denúncia de qualsevol mena de violència masclista.

El redactat de la moció, que també reclama suport econòmic i tècnic als Ajuntaments per dur a terme les campanyes, preveu impulsar accions de denúncia de les agressions sexistes i d’acompanyament a les dones agredides, evitant la impunitat dels agressors i la doble victimització de les dones agredides.

Per Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, «les agressions sexistes en moments de festa i esbarjo es donen, massa cops, amb el vistiplau o ignorància de bona part dels presents».  Segons Salellas, «ara que moltes poblacions de les comarques gironines estan a punt de celebrar les seves festes majors, les administracions públiques han de fer tot el possible per garantir que la ciutadania les pugi celebrar lliures de qualsevol tipus de violència masclista».

La moció s’emmarca dins la campanya “Construïm Municipis Feministes” impulsada per la CUP aquesta setmana amb un seguit d’accions i una roda de premsa a Barcelona. 

Les agressions sexistes en moments de festa i esbarjo es donen, massa cops, amb el vistiplau o ignorància de bona part dels presents