Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP anuncia “decrets de la dignitat” per a garantir drets socials bàsics a la República

La formació proposa mesures de xoc en àmbits com educació, salut o habitatge per pal·liar la situació d’emergència social que es viu a comarques gironines i arreu del país

La CUP-Crida Constituent ha anunciat la intenció d’aplicar els anomenats “decrets de la dignitat” per a garantir drets socials bàsics en àmbits com la salut, l’educació o l’habitatge dins la nova República. D’aquesta manera, la formació defensa que a partir del 21 de desembre cal aplicar una bateria de mesures socials per revertir els índexs de pobres i d’exclusió actuals a Catalunya. Segons el candidat Dani Cornellà “ha quedat clar que dins del marc autonòmic aquestes polítiques no són possibles, i per això a partir del 21 de desembre hem de recuperar les lleis suspeses pel TC i aplicar-les en clau republicana”.

Cornellà ha fet aquestes declaracions a la Universitat de Girona, en un acte amb estudiants organitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) sota el títol “Educació i  República”. Cornellà ha reafirmat l’aposta dels cupaires per una educació pública, laica, de qualitat i en català, i ha mostrat el seu suport a les demandes de la comunitat universitària en lluita. El candidat també ha agraït al moviment estudiantil la seva implicació en la construcció de la República, i ha remarcat la importància que el conjunt de la comunitat educativa faci sentir la seva veu en el procés constituent que vindrà.

Ha quedat clar que dins del marc autonòmic aquestes polítiques no són possibles