Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP reclama «celeritat» a la Diputació en la lluita contra la violència de gènere

La formació reclama que no s’aturin els avenços per promoure la igualtat entre homes i dones

CUP Diputació Girona feminisme lluita violència gènere

La CUP ha valorat com a «ambivalents» els resultats de la moció aprovada fa un any pel ple de la Diputació de Girona a favor de la igualtat d’oportunitats i contra la violència de gènere. La moció, presentada per la CUP i aprovada per unanimitat pel ple de desembre del 2016, reclamava la implicació de l’administració pública per la lluita contra la violència de gènere i a favor de la igualtat d’oportunitats entre gèneres.

En el camp de les polítiques d’igualtat de gènere, la CUP ha felicitat la Diputació per les millores introduïdes i ha animat a la institució a seguir treballant per crear aquells mecanismes  necessaris que garanteixin la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Un any després de l’aprovació de la moció, diferents ens dependents de la Diputació han aprovat els seus Plans d’Igualtat, i també s’han renovat organismes interns com el Consell Permanent d’Igualtat i la Comissió d’Igualtat d’Oportunitats. Malgrat tot, la CUP ha recordat que encara queden molts temes pendents per aconseguir la igualtat entre homes i dones, i ha reclamat una calendarització dels objectius a resoldre.

Pel que fa a la violència de gènere, la CUP ha sigut molt més crítica amb paper jugat per l’administració, i ha lamentat que durant un any no s’ha produït cap avenç per promoure’n la seva eradicació. La moció aprovada fa un any reclamava a la institució un increment dels recursos i serveis destinats a combatre la violència de gènere i a reforçar les campanyes de sensibilització sobre el tema, sense que la Diputació hagi fet cap pas en aquest sentit.

Lluc Salellas, diputat provincial per la CUP, ha criticat durament la inacció de la Diputació en el camp de la violència de gènere i ha reclamat que «es posin les piles» per lluitar contra aquesta xacra social.

La moció aprovada fa un any reclamava a la institució un increment dels recursos i serveis destinats a combatre la violència de gènere i a reforçar les campanyes de sensibilització