Candidatura d'Unitat Popular

Territorial Nord-oriental

La CUP alerta dels riscos de perpetuar uns pressupostos de la Diputació que generen excessiva dependència a les subvencions

La formació es queda sola defensant un canvi de prioritats en els comptes de la institució per l'any 2018

CUP Diputació de Girona Lluc Salellas

La CUP ha sigut la única formació política que ha votat en contra del projecte de pressupostos de la Diputació de Girona per l’any 2018,  presentats durant l’últim ple de la corporació del mes de novembre. Per la CUP, la proposta plantejada pel govern del PDeCAT era del tot «inacceptable», tant per les línies mestres d’inversió com pel model de promoció de les subvencions.

Pel que fa a les línies d’inversió, la formació va criticar que es continuïn prioritzant àrees com el Turisme o Presidència, i a la vegada s’estanquin les partides destinades a polítiques que ajudin a pal·liar les diferències entres la ciutadania.

A la vegada, la CUP va lamentar que es destini més del 60% del pressupost en subvencions i només el 13% vagin dirigides  en despeses de personal. Segons la CUP, aquest repartiment demostra que la Diputació aposta per un model que genera dependència a les ajudes que gestiona la Diputació.

Durant el ple, el representant de la CUP, Lluc Salellas, va aportar dades que demostraven com s’havien prioritzat àrees com el Turisme o Presidència i s’havien congelat altres partides lligades a serveis socials. Segons Salellas, «contra el model de la repartidora avalat per CiU, ERC, PSC i IdS, hem de crear una alternativa que garanteixi una millor oferta de serveis a tots els municipis de la demarcació». 

La Diputació de Girona destina el 61% del pressupost a subvencions i només dedica el 13% a personal